Taal: NL of EN
Mode: PC, Tablet, Mobile of TV
natuurspoor.nl, een website over natuur en nog veel meer!
NatuurspoorStuur berichtGastenboekLinks RSS button

Rodelijst

Activiteiten
Folder Almere
Nieuws
Foto's
Links

Meest gelezen onderwerpen:
Schrijf in het gastenboek...
Gastenboek lezen...
Verstuur een bericht...
Nieuws 2008...
Nieuws 2007...
Nieuws 2010...
Nieuws 2006...
Nieuws 2005...
Nieuws 2002-2004...
Nieuws 2009...

OS=
Browser=
IP adres= 3.238.190.82
Bezoekers= 324973     Meer ...
(Vanaf 08-08-2010)

Land informatie van bezoekers, 19 nov 2020 t/m 25 nov 2020
Provinciehuis Lelystad, 16-5-2003 Orchideeën in Almere
Projectgroep Rodelijst
Bijzondere natuur in Almere, en is
beschermde natuur in Almere nog beschermd?

Wat doet de Projectgroep? De Projectgroep doet inventarisaties van flora en fauna in Almere. De Projectgroep presenteert haar plannen en ideeën aan het publiek en de politiek. Verder probeert de Projectgroep de bijzondere natuur in Almere actief en passief te beschermen.

Het actief en passief beschermen van natuur is een verhaal apart. Hoewel een deel van de bijzondere natuur beschermd is, stelt de bescherming niet zoveel voor. Om de bijzondere natuur binnen Almere te behouden, moeten de bedreigingen voor de natuur verminderen. Er zijn verschillende bedreigingen, zoals het groenbeheer in Almere, het natuur beheer, de toevallige passant, en de nieuwbouw van woningen, bedrijven en van de aanleg van wegen.

Op de fotopagina kunt u zien wat wij tot nu toe zoal gevonden hebben. Laat ons weten als u ons wilt helpen, extra hulp is altijd welkom! De werkzaamheden bestaan uit inventarisaties, locatie controles en oever onderhoud.
De resultaten van onze inventarisatie worden gemeld aan de Floron. We informeren gemeente Almere over onze vondsten zodat er via het groenbeheer rekening kan worden gehouden met de aanwezigheid van orchideeŽn. Het liefst zouden we alle orchideeŽnlocaties in eigen beheer nemen, alleen is dat een onbegonnen zaak. Voor de meeste locaties kunnen gelukkig via normaal beheer worden onderhouden zolang de gemaakte beheersafspraken voor die bijzondere locaties worden nageleefd.

Grote Orchis, detail, 16-6-2002 Moeraswespenorchis, detail, 25-6-2002 brede wespenorchis, detail, 7-8-2001 vleeskleurige orchis, detail, 25-5-2003 Bijenorchis, 10-7-2003, Almere

De soorten die nu nog vrij veel in Almere voorkomen, zijn: de Gewone Rietorchis, de Gevlekte Rietorchis, de Moeraswespenorchis en de Brede Wespenorchis. De soorten die nog wel voorkomen, maar in veel kleinere aantallen, zijn de Vleeskleurige orchis en de Bijenorchis. Deze laatste twee soorten komen nog op slechts één of twee plaatsen voor.
Heel misschien komt er nu nog in Almere de Brede Orchis, de Gevlekte Orchis en de Grote Keverorchis voor. De Gevlekte Rietorchis wordt helaas nogal vaak verward met de Brede Orchis. De Brede Orchis is duidelijk meer gedrongen en maakt een forse indruk. Evenzo wordt een Gevlekte Rietorchis aangezien voor een Gevlekte Orchis. De Gevlekte Orchis heeft duidelijk een veel ielere bouw dan de Gevlekte Rietorchis.
Voor meer orchideeën informatie is de website van Werkgroep Europese Orchideeën van de KNNV, een aanrader. Op Wat zijn orchideeën? is informatie te vinden over de orchidee zelf.

Voor meer Project groep nieuws, klik dan hier op. Klik hier om alles te lezen over de KNNV afdeling van Lelystad!

Terug naar het Begin.


NatuurspoorStuur berichtGastenboekLinks RSS button